Apps for prinsebryllupet

Tørst på mer informasjon om prinsebryllupet? Selvsagt finnes det en app for det.

I tillegg til storstilt dekning i tradisjonelle medier håper britiske medier de kan sko seg på prinsebryllupet med egne apps for iPhone, iPad og iPod (alle på engelsk). Her er tre av de mest profilerte:

The Times Royal Wedding Souvenir Edition


I denne appen finner du mye bakgrunnshistorie, store fotoalbum, informasjon om reiseruten på bryllupsdagen, muligheter til å kle på bruden med forskjellige brudekjoler og tilbehør og direkte dekning fra den store dagen. Det er dessuten en del spennende historisk informasjon her, mye fin grafikk  – som den over den kongelige arverekkefølgen som tar oss helt fra år 924 og frem til i dag – og en del morsomheter, som en tegnefilm av Morten Morland.

TimesGuideRoyalWedding

Du kan laste ned en gratis forhåndsvisningsutgave som inneholder mye av stoffet, og eventuelt kjøpe den komplette utgaven 30. april.

Appen er gratis for alle Times-abonnenter. Et slikt abonnement koster £1 for de første 30 dagene og £2 uka etter det. Avisen har som kjent valgt å legge alt innholdet sitt, både for nettbrett og på nett, bak en betalingsmur – så løfte om gratis bryllupsapp til alle abonnenter er også en måte å lokke flere til å bli nettopp det.

TimesDressKate

The Royal Wedding by Hello Magazine

Denne appen er gratis både å laste ned og å bruke, det vil si det ser ut som om sladrebladet Hello har valgt  finansiere appen med reklame. Dette er hovedsakelig en app for deg som har lyst til å bla i bilder – det være seg historiske bilder fra tidligere kongelige bryllup, eller gamle og nye bilder av Prins William, hans brud, og selve bryllupsfeiringen.

HelloRoyalWeddingApp

Mirror: Wills & Kate a Royal Love Story for iPhone and iPad

Denne appen koster 11 kroner å laste ned. Den byr på fotogallerier, videoklipp og historien om Wills & Kate fortalt av Mirrors kongereporter James Whitaker. Appen er delt opp i 10 kapitler og kronikerer hele livshistorien til Prins William fra barnsben av og frem til i dag.

MirrorWill&Kate1

Selv om jeg har bodd i England i seks år, kan jeg ikke påstå at jeg er overvettes interessert i bryllupet.

Allikevel lot jeg besnære av bryllups-appen fra The Times:

Den er på en og samme tid elegant, interessant og konservativ -  litt som avisen selv, bare at det er en stund siden jeg synes selve avisen var interessant.

Den var min klare favoritt, men jeg hadde ikke tålmodighet til å lytte til Mirrors hoffreporter.

Alle appene blander flere medieformater – som f.eks bilder, video og tekst – men satt på spissen er Times-appen for deg som liker å lese, Hello-appen for deg som foretrekker å se på bilder og Mirror-appen for deg som vil se og høre. Hello-appen er den enkleste av de tre, men også den minst krevende om engelskferdighetene dine er litt rustne.

Følg lenkene i overskriften for hver app for å laste ned en av dem.

Oppdatert 29. april 08:25: Sjekk også appen “Dress the Royals ( Kle på de kongelige ), gøy for de yngre, til 6 kroner, og den offisielle Westminster Abbey appen, Abbey 3D, som lar deg utforske stedet bryllypet finner sted, til 11 kroner.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

  1. [...] Jeg har sjelden blitt så overrasket som da jeg lastet ned The Times dedikerte app for det britiske prinsebryllupet sist uke for å omtale den i jobbsammenheng. [...]

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00