Vil ha kritikerrost manusforfatter til Steve Jobs-film

Aaron Sorkin, som skrev manuset til Facebook-filmen og suksesserier som West Wing, kan bli manusforfatter for filmen om Apple-gründerens liv.

Rett etter at tidligere Apple-sjef Steve Jobs gikk bort 6 oktober, meldte New York Times at Sony var i ferd med å kjøpe filmrettighetene til forfatter og journalist Walter Isaacsons’ biografi om Jobs.

Biografien kom først ut denne uke, men Los Angles Times melder nå at Sony, ifølge en kilde som kjenner til filmprosjektet, allerede jobber med å overbevise Aaron Sorkin til å skrive filmmanuset.

Saken fortsetter under bildet

Kritikerroste Aaron Sorkin er hett tips som manusforfatter for filmen om Steve Jobs liv. Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Kritikerroste Aaron Sorkin er hett tips som manusforfatter for filmen om Steve Jobs liv. Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Sorkin, som nylig vant en Academy Award for manuset til den Sony-produserte Facebook-filmen «The Social Network», en film som for øvrig også vant tre Oscar-priser, er også kjent som manusforfatteren bak TV-serier som West Wing og The President.

Men Sorkin fikk også mye kritikk for Facebook-filmen , som skildrer Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg som en skikkelig ufordragelig type.

Jeg skrev en omtale av filmen og kontroversen rundt den før den kom ut i Norge. Les VGs anmeldelse av filmen her.

Blant annet beskyldte den innflytelsesrike amerikanske mediebloggeren Jeff Jarvis Sorkin for ikke å forstå hverken internettkulturen eller entreprenører.

Jarvis, som har møtt Zuckerberg et par ganger hevder han både har visjon, humor og sjarm, noe som absolutt ikke kommer frem i filmen.

Men gjør det noe om en slik film er omtrentlig med sannheten, eller bare fokuserer på et aspekt ved den?

Det jeg lar lest av biografien til Isaacson så langt tilsier at Sorkin, eller en annen hvis han takker nei, får stor spillerom til å fokusere på en eller flere sider ved Jobs.

Så langt tegner nemlig biografien et ganske nyansert og sammensatt bilde av Apple-gründeren.

Chris Rawson, som har lest og anmeldt biografien for Apple-nettstedet Tuaw, kaller boken den sanneste biografien han noensinne har lest .

Jobs tidlige karriere har vært portrettert på lerretet i filmen The Pirates of Silicon Valley, fra 1999 som tar for seg Bill Gates og Steve Jobs tidlige suksess. Da var det Noah Wyle, som spiller i TV-serien ER, som spilte den unge Jobs.

Hva tror du? Er Sorkin et godt valg til å skive manuset til filmen om Steve Jobs? Og hvem bør spille Jobs?

CNN har noen forslag til det siste her.

Foto: Jonathan Short/ AP

Foto: Jonathan Short/ AP


Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Ja, jeg tror Sorkin kan være riktig mann. Som vi allerede har diskutert på Twitter, deler jeg ikke helt ditt syn på “The Social Network”. Selv om det er endel å utsette på det rent historiske, syns jeg Sorkin fanger mennesketypene og det høye tempoet i en oppstartsfase godt. Sannheten er jo at mange av menneskene som skaper tingene vi omgir oss med, er dr*ttsekker på det personlige plan.

  Når det er sagt, er “The West Wing” et mye bedre utgangspunkt for å forstå hvorfor Sorkin er kvalifisert. Det er ikke bare uhyre velskrevet, men får også fram nyansene i et miljø preget av ekstrem arbeidsmengde og stress, og smarte folk med til tider begrenset sosial kompetanse. Lyder velkjent for de av oss som kjenner Jobs’ biografi…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Eirik Newth - 27. oktober, 2011 at 11:16
 2. Ja, jeg skjønner at jeg må sette av tid til å se West Wing;-) “The Social Network” er som sagt det eneste jeg har sett hvor Sorkin har vært manusforfatter.

  Her som vi har over 140 tegn å uttrykke oss på så må jeg legge til at jeg ikke synes Facebook-filmen var dårlig, den var i hvert fall ikke kjedelig, jeg syntes bare portrettet av Zuckerberg var så ensidig at det gikk på troverdigheten løs.

  Mennesker har sjelden bare dårlige eller bare gode sider. Hadde jeg skulle gitt Facebook-filmen et terningkast ville det vært 4 av 6 pga det tror jeg. Men som sagt, jeg skal absolutt notere meg bak øret at jeg bør finne tid til å se West Wing

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristine Løwe - 27. oktober, 2011 at 11:27

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00