Oppdag musikk med LastFM Discover

LastFMs nyeste satsning lar seg finne nye, ubeskrevet talenter i musikksjangeren du liker best.

Jeg snublet over LastFMs Discover-side, en HTML5-løsning utviklet i samarbeid med Microsoft, via denne artikkelen hos The Next Web i morges.

Siden lar deg lytte til musikere som ennå ikke har landet den store platekontrakten, innen den sjangeren, eller til og med det humøret, som ligger deg nærmest.

LastFMDiscoverSite

En bakdel var at det første som møtte meg da jeg ville teste nettsiden var en heldekkende annonse som sa at siden fungerer best i siste versjon InternetExplorer, men det var bare å laste inn siden på nytt for å bli kvitt den.

Avspillingen var også litt hakkete, noe jeg ofte har opplevd med LastFM i det siste.

Men LastFM har alltid vært den nettjenesten jeg har oppdaget mest ny musikk jeg liker via, og Discover-siden er en fin videreføring av det.

Dessuten legger LastFMs produktsjef Matthew Hawn for dage noen smarte tanker om fremtiden til musikktjenester i nevnte artikkel, og tar avstand fra såkalt «frictionless sharing» som Facebook introduserte da de introduserte samarbeidet med den svenske streamingtjenesten Spotiy nylig.

- Deling er implisitt. Det er hva mennesker gjør. Men å ha applikasjoner som deler for deg øker nødvendigvis signal-til-støy nivået, sier Hawn til The Next Web.

For min del var den automatiske delingen på Facebok av alt jeg lytter til på Spotify noe jeg slo av med en gang det ble introdusert.

Siden mange av oss lytter til mye musikk vi ikke har lyst til å dele med omverden, ikke minst i prosessen med å finne ny musikk vi liker, opplever jeg automatisk deling av alt man lytter til som ren spam.

Det har ingen verdi for meg, selv om jeg ikke har så mye mot at andre bruker funksjonen – det er bare unødvendig støy i nyhetsstrømmen på Facebook.

Jeg vil mye heller ha en musikkanbefaling når en venn har funnet noe de virkelig liker.

Det er utvelgelsen og de individuelle anbefalingene fra noen man stoler på som virkelig har verdi for meg i en verden hvor i nærmest drukner i en strøm av informasjon hver dag.

Tjenester som lærer smaken din å kjenne og gir deg anbefalinger på bakgrunn av dine musikkpreferanser eller på bakgrunn av de kriteriene du selv oppgir, som LastFM, LastFM Discover og en lang rekke andre nettjenester er nest best etter anbefalinger fra venner.

Jeg vil heller ha automatiserte anbefalinger basert på hva jeg ellers hører på, en å se strømmen av absolutt alt vennene mine hører på til enhver tid.

Hva med deg?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Etter at Last.fm ble betaltjeneste, har jeg nesten sluttet å bruke tjenesten for å oppdage ny musikk. Brukte Pandora før tilgangen fra Norge ble sperret også. Nå bruker jeg stort sett Spotify og håper blant annet at nylanseringen Spotify Radio har noe for seg med tanke på nyoppdagelser. Har inntil nylig latt være å vise musikkstrømmen min på Facebook, men har aktivert denne funksjonen nå – må jo teste litt. Spotify-strømmen min havner også i min Last.fm-profil. Deling av musikk jeg anbefaler, gjør jeg stort sett gjennom å «stjerne» den i Spotify og i biblioteket mitt i Last.fm.

  Fikk for øvrig demonstrert streamingtjenesten Deezer på Le Web-konferansen i Paris forrige uke. Ser også ut til å være et lovende alternativ som nettbasert musikkspiller, men er dessverre ikke tilgjengelig i Norge (ennå?).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Hans Petter Fosseng - 15. desember, 2011 at 16:53
 2. Sant, jeg sluttet også å bruke LastFM etter at de slo på betaling i 2009. Men så oppdaget jeg i år en gang at de hadde oppgradert design og funksjoner og begynte å betale. Allikevel var det ikke før tjenesten ble integrert i Spotify at jeg for alvor begynte å bruke den igjen, og gjennoppdaget eller ble minnet om hvor fin den var for å oppdage ny musikk.

  Virket Deezer spennende? Må åpenbart teste tjenesten ( og i utgangspunktet er kommentarer satt opp slik her at jeg må godkjenne første gang du kommenterer for å sile ut all spam jeg får, men har du fått en kommentar godkjent publiserers kommentarer automatisk)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Kristine Løwe - 15. desember, 2011 at 20:34

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00